Spašen pas koji je lutao ulicama neuhranjen i bolestan, a sada izgleda potpuno drugačije

Spasioci iz Venecuele nisu mogli vjerovati svojim očima kada su pronašli psa koji je bio sama kost i koža. Lutao je ulicama u užasnom stanju, gladan, bolestan, preplašen i na ivici života. Nazvali su ga Salvador.

Sam pogled na ovog psa bio je bolan i srceparajući. Možemo samo zamisliti kakve je strahote proživio. Ispod tanke kože nazirale su se kosti, pola krzna nije imao dok je druga polovina bila u jako lošem stanju. Salvador je čekao svoje čudo i živio u nadi. Spasioci su mu dali hranu, a zatim umotali u deku jer su se bojali i uzeti ga zbog neuhranjenosti.

Odmah su ga odveli u svoj centar za spašavanje gdje je detaljno pregledan. Bio je neuhranjen i anemičan i pred njim je bio dug period oporavka. Spasioci su znali da je ovaj pas veliki borac i da će se izliječiti.

Salvador se svakodnevno borio za svoj život i to napredak se polako ali sigurno mogao uočiti. Obožavao je hranu i počeo dobijati na težini.
Drugi psi su ga prihvatili bez obzira na to što je izgledao drugačije. Pokazivali su mu ljubav i potporu.

Uz brigu, njegu i ljubav koju je dobijao svakodnevno od svoje poridice, Salvador se počeo transformisati. Rasla mu je nova dlaka i poprimao je potpuno novi izgled.
Pogledajte video ovog nevjerovatnog spašavanja.

Sada Salvador ima sretan život i više nikada se ne mora brinuti kako će preživjeti dan. Okružen je prijateljima i ljubavlju u svom domu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.