Biciklista spasio bespomoćno štene ostavljeno na udaljenoj cesti

Kada se prošle sedmice ljubitelj biciklističih trka Damian Macchi uputio na rutinsku trening vožnju u blizini svoje kuče u Argentini, nije mogao ni naslutiti da će spasiti nečiji život. Upravo to se dogodilo.

Macchi je vozio svoj bicikl na udaljenoj makadamskoj cesti nekoliko kilometara od grada kada je, krajičkom oka, primijetio malu životinju koja se kretala u rastinju dok je prolazio.
Vidio sam nešto kako trči kroz korove“, rekao je Macchi za The Dodo.
Nakon što je nakratko nastavio put, Macchi je osjetio zabrinutost. Tada je odlučio okrenuti se i bolje pogledati šta je uočio. I dobro je što je to učinio.

Stvorenje koje je Macchi uočio bilo je štene – naizgled napušteno i ostavljeno na milost i nemilost prirode od neke strane okrutne osobe.
Psić je bio oduševljen što su je pronađen. U tom trenutku Macchi-jeva rutinska vožnja pretvorila se u spasilačku misiju. Uzeo je bespomoćno štene u naručje i zajedno su se vratili kući.
Pas je, na sreću, izbjegao tužnu sudbinu koja bi ga zadesila da nije pronađen. I ponašao se kao da je toga bio svjestan.

Osim biciklizma, Macchijeva strast je pomaganje životinjama u nevolji; zapravo je bio uključen u desetine spašavanja. Dakle, nakon što je psa odveo veterinaru na pregled, on je objavio priču svojim pratiocima na internetu koji vole životinje.

I uskoro, štene je pronašlo ono što mu je najviše trebalo – svoj dom.

Psić je usvojen. Nazvali su je Juanita“, napisao je Macchi.

Osim što je trebala tretman protiv krpelja, Juanita je bila dobro. U svakom slučaju bila je daleko od tužne situacije u kojoj se nalazila prije nego što ju je otkrio.

Nada se da će se, kako se širi Juanitina priča, poticati ljude s neželjenim kućnim ljubimcima da im pokušaju pronaći dom kod druge porodice, umjesto da ih odbace.

Pogledajte video kada je pronašao štene.

A ovako je izgledala vožnja do kuće.

“Sretna je s novom porodicom”, rekao je Macchi. “Želim probuditi svijest kod ljudi da ne smiju napustiti životinju.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.