Čovjek je spasio štene sa zalijepljenom njuškom bačeno ispod mosta, a ono mu se zahvalilo na najdivniji način

Da jedne hladne zimske večeri, čovjek po imenu Bob Hoelter, nije odlučio da prošeta umjesto da vozi do svoje lokalne prodavnice u gradu Griffith (Indiana), stvari za ovog psića bi se odvile puno drugačije, i vjerovatno tragičnije.
– “Obično vozim. Te noći sam odlučio da trebam malo vježbanja ”, rekao je Hoelter za The Dodo.

Kada je prelazio preko jednog mosta, Bob je začuo zvuk. Ispod mosta je dolazilo tužno, srceparajuće cviljenje. Razgledao je okolo ali ništa nije mogao uočiti, a cviljenje se i dalje čulo. Odlučan da pomogne, Hoelter je puzao na rukama i koljenima niz kanal, posve nesiguran u ono što će pronaći. Znao je samo da ga neko treba.

Njegovo otkriće je bilo bolno. Konačno je pronašao izvor cviljenja.

To je bilo sitno, drhtavo, uplašeno štene čija je njuška bila je zalijepljena, omotana električnom trakom. Hoelter je znao da mora brzo djelovati, umotao je psa u svoju jaknu i krenuo u veterinarsku stanicu.

Trenutak kad je Hoelter proletio kroz vrata klinike, držeći štene, nešto je što upraviteljica Griffith bolnice za životinje, Lori Kovačič, nikad neće zaboraviti. Užasnut, zgrabila je štene i odnijela ga veterinarskom osoblju. Bila je u tolikoj žurbi da nije zapisala ime ili kontakt spasioca.
Hoelter, sretan što je štene bilo u dobrim rukama, krenuo je natrag do prvobitnog odredišta, trgovine.

Veterinarsko osoblje odmah je počelo raditi na štenetu. Bilo je mršavo, a koža mu je bila teško oštećena ispod trake. Procijenili su da je traka bila oko njegove njuške danima.

Dali su mu lijekove a zatim namjestili krevet sa dekicama i plišanim igračkama.

Osoblje je kasnije otkrilo da je štene također imalo slomljenu nogu, što je zahtijevalo operaciju. Vjeruju da ga je neko bacio s mosta i promašio vodu, a štene je palo na tlo.

Nakon što je Lori objavila na Facebook-u fotografiju psa i njegovu situaciju, privukla je pažnju mnogih lokalnih stanovnika, uključujući Mary Witting. Ona i njezin suprug, Doug, dugogodišnji su klijenti veterinarske klinike. Par je nedavno izgubio svog voljenog psa i zakleo se da neće uskoro uzeti drugog – dok nisu pročitali tužnu priču ovog šteneta.
Odlučili su ga usvoje i nazvali ga Louie.

Iako je bila jako sretna što je štene pronašlo divan dom, Lori je bila tužna što nije uzela kontakt spasioca. A zatim se desilo još jedno čudo. Hoelterova nećakinja vidjela je Facebook post o Louieu i pomogla da se oni ponovo spoje.

Louie je odmah prepoznao svog spasioca.
Bio sam oduševljen jer nisam mislio da me se sjeća“, rekao je Hoelter. “Posjeli su ga i on je potrčao ravno prema meni.”

Bio je to predivan susret pun ljubavi i poljubaca.

Nekada neželjen i odbačen, a sada voljen, Louie ima fantastičan dom.

No ono što je još uvijek progonilo Hoeltera je šta se moglo dogoditi da se on odvezao u trgovinu one noći kad je pronašao štene, umjesto da je hodao – nikada ne bi čuo Louieve pozive za pomoć.

On je zahvalan što je bolnica za životinje još uvijek bila otvorena kad je stigao, i što su svi bili spremni pomoći.

Mislim da Bog ima svrhu za svakoga, svi imamo svoj poziv” – rekao je Hoelter. “Morat ću češće hodati, ali sigurno ne želim naći više pasa ispod mosta.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.