Čovjek skočio u plamen kako bi spasio svog psa

Mnogi će reći da je ovaj čovjek lud a samo istinski ljubitelji životinja i vlasnici pasa će razumjeti njegov postupak. Naime, kada je plamen zahvatio kuću čovjeka po imenu Jose Guzman, njegov pas je ostao zarobljen. Čovjek je bez razmišljanja protrčao pored vatrogasaca i ušao u goruću kuću.

Među vatrogascima i prisutnim susjedima je nastala panika. Bili su šokirani Joseovim postupkom, budući da je u pitanju “samo obični pas”. Ubrzo se iz velikog plamena pojavio Jose sa svojim ljubimcem. Na sreću, obojica su bili zdravi, bez većih povreda.

Jose je rekao kako je psa pronašao u kupaonici, gdje se krio. To je bilo jedino mjesto u kući koje požar nije još uvijek zahvatio.

Jose, njegova supruga i tri kćerke izgubili su sve što su imali uključujući i alat s kojim je Jose radio i izdržavao porodicu. Ipak, sretni su što su svi na okupu uključujući i psa a kada su ga novinari pitali šta mu pas znači, Hose je sa emocijama drhtavim glasom rekao da je ona sa njegovom porodicom oduvijek, da je dio porodice i da je mnogo vole.


Pogledajte video.

Ljudi iz njihove zajednice ujedinili su se i skupljaju novac kako bi ova porodica mogla započeti novi život.
Nikada ne bismo preporučili neobučenoj osobi da se upušta u ovakvo spašavanje ali u potpunosti razumijemo čovjeka čija je ljubav prema ljubimcu nadvladala razum. Na svu sreću, svi su živi i zdravi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.