Dječak bez doma je spasio napuštenog psa i dobio najboljeg prijatelja

Pojava prosjačenja djece je prisutna svugdje u svijetu pa i kod nas i predstavlja veliki problem. Ta djeca nemaju topao dom, udoban krevet, mogućnost školovanja i brojne druge stvari koje svako dijete treba da ima u životu. Rommel je dječak koji živi na ulicama grada Quezona na Filipinima. On možda nema sve navedeno, ali ima prijatelja od kojeg se ne razdvaja, psa Badgija. Rommela je upoznala fotografkinja Maria Kabs i odlučila da njegovu priču ispriča svijetu.

Rommel je našao način kako da uljepša svoju sivu svakodnevnicu. Usvojio je maleno štene kojem nije mogao ponuditi ništa osim beskrajne ljubavi i iskrenog prijateljstva. Izgleda da je psu to bilo i potrebno, jer se nikada ne odvaja od dječaka. Ovaj dvojac je sretan unatoč svim nevoljama i preprekama koje imaju u životu.

Rommel je fotografkinji ispričao da su se njegovi roditelji rastali i da je morao odustati od škole u drugom razredu. On ima sada 11 godina, a od desete godine živi na ulici i mora moliti za novac kako bi kupio hranu i preživio

Njegova sestra ima 20 godina, živi u drugome gradu i radi u tvornici i ne može se brinuti za Rommela, a on je posjećuje kada uspije sakupiti novac za autobusku kartu. Ni tada se ne odvaja od svog psa kojeg krije u autobusu, budući da je zabranjeno unositi životinje. Dječak je rekao da bi volio ići natrag u školu i da bi se volio igrati sa svojim vršnjacima.

Rommel uživa u svakome danu s Badgijem, uči ga razne trikove i griju se zajedno po noći. Ova priča dirnula je mnoge ljude i osnovan je fond za njih kako bi im se osigurao sretniji i bolji život kakav su i zaslužili.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.