Dva hrabra psa se žrtvovala kako bi spasili bebu od ujeda kobre

Dva psa su još jednom dokazala svoju nesebičnost i vjernost, i zadužila ljude svojim postupkom. Naime, u filipinskom gradu Kidapawan, sigurnosne kamere su zabilježile nevjerovatan trenutak.

Kobra je pokušavala da uđe u dom vlasnika pasa Moxie i Miley. U to su vrijeme vlasnici bili na poslu, ali je njihova jednogodišnja kćerkica Skye spavala u kući. Psi su to znali i osjećali su da moraju obraniti svoj dom. Zmija se nekoliko puta približavala ulaznim vratima, a psi su je cijelo vrijeme grizli za donji dio tijela.

Nakon borbe koja je trajala dvije minute, zmija je uginula. Nažalost, nije preživio ni pas Miley zbog ujeda, dok je drugi pas ostao slijep zbog otrova koji je završio u njegovim očima.

Kada su se vlasnici vratili kući bili su šokirani zatečenim prizorom. Otac bebe, Jaime Selim rekao je da su on i njegova supruga Pauie u to vrijeme bili na poslu, ali da je njegova kćerka spavala kod kuće, a u kući je bila i dadilja.

Rekao je: ‘Moja supruga i ja bili smo vani zbog posla. Kad smo stigli, naš pomagač rekao nam je što se dogodilo i pregledao kamere. Bili smo šokirani, ali isto tako ponosni na pse. ‘

Jaime je dodao: ‘Ne mogu dovoljno zahvaliti svojim psima što su zaštitili moju bebu Skye. Miley će nam mnogo nedostajati. ”

Pogledajte video.

Ova dva psa su pokazala nevjerovatnu hrabrost i odanost. Ne možemo ni zamisliti šta bi se dogodilo da nisu ovako reagovali.
Ovo je još jedan dokaz zašto je pas najbolji čovjekov prijatelj.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.