Heroj dana: Žena uskočila u zaleđeno jezero kako bi spasila tuđeg psa

Žena koja je ušla u zamrznuto jezero Trut u Vankuveru kako bi iz ledene vode spasila psa zaslužuje da ponese epitet heroja mjeseca ili godine. Da cijela stvar zvuči nevjerovatno, govori podatak da pas zbog kojeg je rizikovala život uopšte ne pripada njoj.

“Ova žena je bez oklijevanja ušla u vodu. Skinula je jaknu i rukama lomila led ispred sebe”, rekao je Ben Vest, očevidac koji je čitavu akciju spasavanja posmatrao sa obale.

Ispričao da je sa partnerkom šetao jezerom kada je ugledao psa kako se bori za život u ledenoj vodi. Nevjerovatnom prizoru prisustvovalo je još nekoliko ljudi, uključujući i vlasnika psa, ali niko od njih nije imao hrabrosti da nešto preduzme.

“Pokušavali su da joj kažu da ne ulazi u vodu jer su se brinuli da ne dobije hipotermiju, ali njoj to nije bilo važno”, rekao je Vest.
On je dodao da je pas panično plivao i pokušavao da se popne na led, koji bi se svaki put lomio.

Dok je operacija spasavanja trajala, okupljeni su pozvali hitnu pomoć i donijeli peškire i ćebad. Jedan od ljudi, koji živi u blizini, pomogao joj je i odveo u svoj domu kako bi se ugrijala.

“Iskreno, ovo je bilo nešto najhrabrije što sam vidio u životu. To je bila stvar koju možete da vidite samo na internetu”, rekao je Vest.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.