Imala je slomljenu šapu i nekoliko tumora, a onda je doživjela predivnu transformaciju

Spašavanje i transformacija ovog psa će vas ostaviti bez teksta. Organizacija Hope For Paws je dobila poziv u kojem su ih obavijestili o povrijeđenom psu koji je pokušavao pronaći utočište u kompleksu apartmana. Maleni pas je bio u veoma teškom stanju. Budući da je bila izgladnjela, volonteri nisu imali problema da je uhvate. Odvraćali su joj pažnju hranom, koju je priželjkivala i stavili joj povodac. Bila je neuredna, gladna, i sa povrijeđenom šapom. Dozvolila je volonterima da je prenesu do auta i odvedu veterinaru. Dali su joj ime Sparrow (vrabac).

Nakon detaljnog pregleda, veterinar je utvrdio da Sparrow ima otvoren prijelom noge i nekoliko tumora na tijelu. Dlaka joj je bila prljava i upetljana. Bolovi koje je imala sigurno su bili nepodnošljivi. Ipak, kao da je znala da joj pokušavaju pomoći, mirno je podnijela pregled. Okupali su je, ošišali i operacijom uklonili tumore i riješili problem slomljene noge. Napokon je dobila njegu kakvu zaslužuje i ljubav volontera na kojoj je bila neizmjerno zahvalna.

Nekoliko dana poslije, Sparrow se uspješno oporavljala i osjećala i izgledala sve bolje. Nedugo zatim, nakon par sedmica, Sparrow je udomljena. Napokon je sretna, ima stalan dom i ljude koji joj nikada neće dopustiti da bude gladna i usamljena.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.