Kakva reakcija: Od zbunjenosti do sreće, to su emocije udomljenog psa

Nema veće sreće nego kada nekome omogućite pravo na novi početak, ljubav, ili jednostavno rečeno – pravo na život. Da je to zaista tako, potvrđuje nam i pas po imenu Beni, koji je udomljen iz azila i njegova reakcija dok su ga vodili u susret novoj porodici.

Beni je osmomjesečni pit bul, koji se neko vrijeme nalazio u Carson Animal Care Center. Ovo kalifornijsko prihvatilište je poznato po visokoj stopi ubijanja svojih pasa. Beni nije mogao pronaći porodicu koja bi ga udomila, prvenstveno zbog toga što je miran i stidljiv. Srećom, pojavila se porodica koja je prepoznala sve kvalitete ovog divnog psa i poželjela da baš on bude dio novi član njihovog doma.

Na taj način Beniju je život bukvalno spašen, a trenutak kada dolaze po njega da ga izvedu iz njegovog kaveza, ispunjen je najrazličitjim emocijama. Na početku videa, očigledno je da ni on sam ne zna o čemu se radi. Sumnjičavo se pomjerio u kraj kaveza i obazrivo osmatrao situaciju. Trenutak kada izlazi iz kaveza je zaista neprocenjiv i bez pretjerivanja se može reći da u tom trenutku nije postojao niko sretniji na cijelom svijetu. Kada je izašao iz kaveza, on skače, treperi i vrti svojim repom, jer zna da je svim mukama došao kraj i da ga čeka toplina porodičnog doma.

Sa jedne strane nas raduje činjenica da je jedan pas spašen života u azilu ili eutanazije, a sa druge strane, smo tužni jer znamo koliko će pasa ostati sa druge strane kaveza i nikada neće dočekati svoj sretan kraj priče. Stoga, kao i uvijek, poruka je jasna: UDOMI-SPASI ŽIVOT!

POVEZANO: Pas trčao 16 km za vozilom u kome je bio njegov preminuli vlasnik

Da se vjernost naših ljubimaca može postaviti kao definicija naklonjenosti i požrtvovanosti, mnogo puta smo se uvjerili. Uz nas su kada nam je najteže i ne izdržavaju se od svojih emocija, niti ih znaju sakriti.

Vjernost junaka ove priče prevazišla je svačija očekivanja. Priča dolazi iz Brazila, u Paranu, gdje je jedan pas već dugi niz godina živio sa svojim najboljim prijateljem. On ga je spasio sa ulice, još kao štene, a predstojeće godine su proveli baš kao najbolji drugari!

Nažalost, vlasnik mu je preminuo, a kola hitne pomoći su došle kako bi prevezla njegovo tijelo do bolnice. Pas je želio i u posljednjim trenucima da bude uz njega i trčao je za kolima punih 16 kilometara.

Besprekidno lajući, pas je prvo sjedio pored tijela preminulog vlasnika, sve dok hitna pomoć nije stigla. Ali, ni tada, pas nije želio da se odvoji od tiela!

Trčao je za kolima, sve dok ga noge nisu izdale. Na kraju je bio toliko iscrpljen da je stao i samo pogledom ispratio svog vlasnika. Jedna brazilska organizacija za spašavanje životinja pokušala je da ga uhvati, ali to jednostavno nije bilo moguće. Pas im je iznova bježao – žedan i gladan.
Stpljivo su ga čekali i priča je dobila epilog kakav je ovaj vjerni drug i zaslužio. Pas je prevežen do najbližih rođaka preminulog vlasnika, koji su nastavili da se brinu o njemu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.