Kamera snimila srceparajući trenutak kada je žena vezala psa i napustila ga

Srceparajuća scena odvila se nedavno ispred jedne kuće u San Antoniju u Teksasu. Niko nije bio tu da svjedoči – ali sigurnosna kamera na vratima zabilježila je nemili događaj.

“Na videu možete vidjeti tog malenog psa koji izgleda kao da ide sa vlasnicom u šetnju”, rekla je za Dodo Lisa Norwood, glasnogovornica Službe za njegu životinja.

Kamera je snimila ženu kako sa psom na povocu dolazi na prilaz prigradske kuće. Pas je veselo mahao repom ne sluteći šta će se desiti.

Vezala ga je za stub i počela se udaljavati. Ponašanje psa je naglo prešlo iz sreće u zbunjenost a zatim i u strah, što se i jasno vidi na video snimku. Uporno je pokušavao stići svoju vlasnicu, ali mu stegnuti povodac to nije dozvoljavao.

Kada se vlasnik kuće, koji nije bio prisutan tada vratio, zatekao je preplašenog psa bez ikakavog traga ili objašnjenja zašto je napušten.

Odveo je psa u sklonište, gdje je momentalno osvojio sve prisutne. Bila je to preslatka mlada ženka, puna ljubavi prema ljudima. Nazvali su je Takis.

“Takis je najslađi, najrazigraniji, divan mali pas”, rekla je Norwood. “Ona zna sjesti i hodati na uzici.”

“Još uvijek pokušavamo shvatiti zašto bi joj neko tako nešto učinio”, dodala je.

Nakon samo 24 sata provedena u skloništu, Takis je dobila zahtjev za udomljavanje. Nepoznata osoba je primjetila njenu sjajnu osobnost i veselu narav koju vlasnici očito nisu cijenili.

Kada Takis bude sterilisana, mikročipirana i cijepljena pronaći će joj dom. U međuvremenu, istražitelji još uvijek traže ženu iz videa. Nadaju se da bi objavljivanje snimke javnosti moglo potaknuti nekoga da se javi sa informacijom. Pogledajte video.

Nadamo se da će ubrzo pronaći novi dom i zaboraviti na ovaj tužni događaj.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.