Napušteni pas je ponovo usvojen; ono što je uradio na putu ka novom domu će vas ostaviti bez riječi

Svijet nam ponekad može izgledati kao veoma opasno mjesto, ali sve to je nebitno kada uz sebe imamo pravog prijatelja. Nasreću, pas po imenu Regan, ne mora više ići sam kroz život.

“Njena vlasnica je umrla a ona se našla sama, bez doma. Provela je nekoliko dana u našem azilu, ali ja sam se sažalila i odlučila da je odvedem u svoj dom.”, napisala je vlasnica organizacija Goofy Foot Dog Rescue, Kim Mozena Rezac.

Iako su se Regan i Kim kratko poznavale, pas kao da je osjetio da opet može vjerovati nekom. Regan je insistirala da drži šapu na ruci Kim tokom vožnje koja je trajala 2 i po sata.

“Mislim da se osjetila sigurnom nakon nekog vremena. U azilu je bila veoma nervozna i preplašena, ali čim smo ušle u auto djelovala je zahvalno”, objasnila je Kim.

Kim je snimila ponašanje psa u autu jer je bila dirnuta njenom reakcijom ali i kako bi joj što prije pronašli stalni dom. Ideja se pokazala veoma dobrom. Video njihove vožnje ubrzo je postao viralan, pogledalo ga je više od 3 miliona ljudi od kojih su mnogi zainteresovani da pruže Regan topao dom pun ljubavi koji i zaslužuje.

Ovaj video je još jedan dokaz da su psi bića koja osjećaju tugu, sreću, strah, zahvalnost, ali i da ta osjećanja pokazuju.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.