Nevjerovatna priča: Bolesni pas spašen sa deponije sada izgleda potpuno drugačije

Eldadu Hagaru, iz organizacije Hope For Paws koja spašava životinje, srce se slomilo kada je ugledao Majli, napuštenog psa koji živi u gomili smeća na deponiji nedaleko od Los Anđelesa. Bila je teško bolesna i slaba da nije ni pokušala da pobjegne. Eldad je morao da joj pomogne, a hrabra Majli uspjela je, uz predanu njegu veterinara, da se oporavi i stekne novog prijatelja, drugog spašenog psa.

Kada su stigli na deponiju na kojoj je prijavljeno da živi pas, spasioci nisu mogli da vjeruju svojim očima. Prema njihovim riječima mjesto je izgledalo kao da je pogođeno cunamijem.

Mili je ostavljena da ugine na gomili đubreta i tako je živjela nekoliko mjeseci. Njeno stanje je bilo izuzetno loše i ovo je jedan od najtežih slučajeva sa kojima se Udruženje susrelo. Bila je bolesna i gladna, a trpjela je nevjerovatne bolove. Kada joj je Eldad prišao bila je toliko slaba da nije ni pokušala da pobjegne.

Volonteri udruženja najbolje znaju koliko je teško pomoći i spasiti traumatizovane pse, koji su dugo trpjeli zlostavljanje. Naoružan strpljenjem Eldad je proveo sat vremena uz Majli nudeći joj hranu kako bi zadobio njeno povjerenje. Stavio joj je povodac oko vrata, ali pas je bio uplašen i nije htio da napusti jedini dom za koji zna. Na kraju je ipak popustila i sjela u vozilo.

Veterinari su utvrdili da Majli pati od neuhranjenosti, šuge, parazita i bakterijskih infekcija koje je trebalo pod hitno liječiti. Odmor i ljekovite kupke pomogle su joj da zaliječi rane.

Već treći dan od kako je spašena bila je spremna da svom heroju da poljubac zahvalnosti. Par nedjelja kasnije upoznala je Frenkija, psa spašenog iz cijevi za odvod. Ubrzo su Majli i Frenki postali najbolji prijatelji, pomogavši jedan drugome da izliječe svoje traume.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.