Nevjerovatna tranformacija psa koji je bio maltretiran i poliven kiselinom

Kada je organizacija za spašavanje životinja Hope for Paws iz Los Angelesa primila poziv o napuštenoj pudlici u pustinji izvan grada, odmah su se uputili na lice mjesta kako bi što prije pomogli psu. Iako su prethodno spasili mnogo pasa koji su bili u veoma teškom stanju, ovaj slučaj ih je šokirao iako su upozoreni na stanje psa. Dobili su informaciju da je pas poliven kiselinom, što je dovelo do strašnih hemijskih opekotina na njegovim ustima.

Kada su, nakon 2 sata vožnje stigli na mjesto spašavanja, ipak su bili šokirani. Pas je mirisao kao da trune, stotine muha mu je letjelo oko usta, i teško je jeo.

Radilo se o ženci, kojoj su dali ime Alice. Osim opekotina uzrokovanih kiselinom, imala je i buhe i krpelje a krzno joj je bilo veoma matirano. Nakon pregleda veterinara, otkriveno je da pati i od anemije, šuma srca i još mnogo toga. Alice je imala dosta sreće jer su je pronašli ljudi koji joj mogu pomoći.

Alice je dobila očajnički potrebnu medicinsku njegu a zbog infekcije su joj morali ukloniti sve zube.
Volonterka Loreta koja ju je i pronašla, je udomila Alice, brinući se da dobije najbolju moguću skrb. Nakon samo sedam dana s Loretom, razlika je bila nevjerojatna, i Alice je izgledala i djelovala kao novi pas.

Nakon nekoliko mjeseci, Alice i još jedan pas koji je spašen od strane Hope for Paws, su usvojeni. Alice je konačno imala porodicu koja je cijenila i nazivala svojom. Pogledajte kako ona izgleda nakon samo 6 mjeseci u svom novom domu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.