Ovaj čovjek pjesmom pokušava ublažiti usamljenost i pokazati ljubav psima u skloništu

40-godišnji Chad Olds trenutno radi kao službenik u kontroli životinja, a u mladosti je bio profesionalni muzičar koji je imao turneje širom SAD-a. Nedavno je pse u skloništu u kojem radi, iznenadio pjesmom, a njihova reakcija oduševljava.

Prema rezultatima nekih istraživanja, muzika pomaže utješiti i smiriti životinje u okruženju koje za njih može biti glasno i stresno. Chad nije znao kako će njegovi psi reagovati na muziku, dok nije počeo pjevati. Reakcija je odmah uslijedila, i psi su prestali lajati.

Video snimak na kojem Chad pjeva psima objavljen je na Facebook stranici njihovog azila, Vance County Animal Shelter, i oduševio je ljude širom svijeta, odakle stiže veliki broj pozitivnih komentara, što je i bio jedan od ciljeva.

Cilj je bio i da potaknu druga skloništa na ovakav potez, budući da muzika usrećuje pse a sretni psi lakše pronalaze dom.

Zadnje ali ne najmanje bitno jeste da se ovakvim video snimcima privuče pozornost na životinje koje žive u azilima i činjenicu koliko malo njima treba za sreću. Ovo sklonište želi da uvede i druge aktivnosti, uz koje će životinje zadržati pozitivan duh dok čekaju usvajanje.

Pogledajte video.

Sitnice poput ove čine svijet ljepšim mjestom.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.