Ovaj pas plakao je kao čovjek dok nije shvatio da će biti spašen

Organizacija za spašavanje životinja Hope for Paws poznata je po svojim tužnim pričama s lijepim završetkom, ali ova će vas zasigurno rasplakati. Volonteri su dobili dojavu o napuštenom psu rase njemački ovčar koji se danima skriva ispod jednog automobila. Kada su je pronašli, utvrdili su da se radi o veoma uplašenoj ženci.

Bila je veoma nepovjerljiva prema ljudima, pa su joj pokušali prići sa hranom. Po njenoj reakciji su shvatili da nije agresivna ni opasna, samo jako uplašena kao da nikada nije imala doticaja sa ljudima.
Ponudili su joj komad mesa, a ona je počela plakati i tresti se. Uplašena i jadna, nije znala što žele od nje. Kako bi bili sigurni da im ne pobjegne, mrežom su okružili kombi i kontejnere iza kojih se skrivala. Kada su je uspjeli uhvatiti, dali su joj ime Rain.

Od straha, Rain je povila rep i glasno plakala. Njeni spasitelji nikada nisu čuli da pas tako jako plače od straha, to im je slomilo srce i znali su da joj moraju pomoći i staviti na sigurno čim prije. Strpljivo i polako su joj prišli i pomazili je, a ona se počela opuštati.

Shvatila je da joj ti ljudi žele pomoći i prišla je jednoj ženi, stavila joj glavu u krilo kao da joj želi reći hvala. Pogledajte video njenog spašavanja u nastavku.

Odvezli su je u veterinarsku bolnicu, gdje su je okupali i uredili.

Nakon samo dvije sedmice je udomljena. Kada su joj njeni spasitelji došli u posjetu, ona ih je dočekala veselo mašući repom. Dobila je i novo ime – Sassy Pants Dunbar i ima društvo još jednog psa. Ovaj pas je prošao puno toga ružnoga i zaslužio je svu sreću ovoga svijeta te dom pun ljubavi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.