Pas pronašao i spasio život bebi koju je majka živu zakopala

Nevjerovatna priča dolazi sa Tajlanda. Pas po imenu Ping Pong postao je heroj nakon što je prošle sedmice spasio život novorođenčetu koje je majka živo zakopala. Pas je grebao po površini zemlje u polju svog vlasnika i privukao mu pažnju svojim ponašnjem, prenosi Dailymail.

Vlasnik, Usa Nisaika, je u raskopanoj zemlji ugledao malenu nogu. Odmah je bebu odnio u bolnicu gdje je na sreću utvrđeno da nema ozbiljnijih povreda.

Policija je ubrzo pronašla i majku djeteta. Ispostavilo se da se radi od 15-godišnjoj djevojčici koja je priznala da je krila trudnoću od roditelja jer se plašeila da će je kazniti, i sahranila bebu.

Heroj Ping Pong, koga su mediji i lokalno stanovništvo proglasili herojem, od rođenja je uz vlasnika Usu. Usa je rekao da njegov pas ne može da koristi sve četiri noge, nakon što su ga udarila kola, ali mu svejedno pomaže pri čuvanja goveda te da je uvijek bio vjeran i dobar pas.

-“Zadržao sam ga jer je lojalan i poslušan i uvijek mi pomaže kad idem u polje ili da se brinem o stoci. Voli ga cijelo selo. Nevjerovatno je to što je našao bebu”, ispričao je Usa. Pogledajte video.

Porodica majke je izjavila da će preuzeti brigu o djetetu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.