Policajci spašavali pse iz kanala: ‘Bili su već na izmaku snaga…’

Dva bespomoćna psa bila su zarobljena u jednom odvodnom kanalu u polju kraj Lekenika, prenosi 24sata.hr. Bilo je oko metar vode u kanalu te se psi sami nisu mogli izvući. S obzirom na to da je ubrzo padao mrak te je temperatura bila sve niža, postojala je opasnost da se psi pothlade i uginu. Na sreću, neko od građana pozvao je 112, a prvi su na mjesto događaja došli prometni policajci.

-“Našli službenici su otišli provjeriti kako mogu pomoći i zatekli su pse, teške oko 40 kilograma, kako su zapeli u kanalu. Bili su iznemogli i na izmaku snaga. Pomogli su im da izađu” – rečeno je iz PU Sisačko-moslavačke.

Prema snimci jedne čitateljice koja je objavila video spašavanja, patrola je parkirala blizu kanala te se jedan od policajaca uz pomoć građanina spustio do pasa. Uspjeli su ih uhvatiti i izvući na sigurno.

Pas koji je prvi izvučen na sigurno nije pobjegao već je pričekao svog prijatelja. Iako su oba psa bila umorna, čim je i drugi izvučen, potrčali su jedan drugom u pozdrav i veselo odšetali dalje.

Prolazila sam i vidjela kako su psi zapeli u kanalu. Bili su potpuno prljavi i mokri i nikako nisu mogli izaći“, ispričala je čitateljica 24sata koja je u utorak oko 16 sati kraj Lekenika snimila policijsku akciju spašavanja pasa.

Pogledajte video.

Skromni policajci nisu se pohvalili kolegama koji ne bi ni znali za dobro djelo da akciju nije snimila prolaznica.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.