Porodica poslije 101 dana pronašla izgubljenog psa

Pas po imenu Kingston, jedan je od brojnih izgubljenih ljubimaca koji su u panici pobjegli od devastirajućih požara koji su zadesili Kaliforniju. Njegova porodica bila je neopisivo sretna kada se pas 101 dan nakon nestanka vratio.

Dvanaestogodišnji pas odnedavno je ponovo sa svojim ljudima, porodicom Ballejos koja je morala pobjeći iz gradića Paradise nakon što ga je progutala vatra, piše KXTV. “Rasplakao sam se kada sam saznao da je živ”, rekao je vlasnik Gabriel Ballejos.

Iako je inače bio baš pravi, mazni kućni ljubimac, Kingston je uspio nekako preživjeti sam u divljini.

Tako sam ponosan na njega. Ne mogu vjerovati, stvarno je pravi borac”, rekao je vlasnik Gabriel te dodao kako porodica nikada nije gubila nadu. Plakatima s fotografijom voljenog psa su oblijepili kvart, a i stalno su nazivali azile ne bi li ga pronašli. “Svaku večer sam tati govorila da ga trebamo ići tražiti”, rekla je Maleah, Gabrielova kćerka.

Kingstona je u nedjelju pronašao volonter Ben Lepe te ga odveo u udruženje Friends of Camp Fire Cats, koja spašava životinje. Volonteri iz udruženja ubrzo su vidjeli objavu porodice Ballejos, koja je tražila svog nestalog ljubimca te su ih odmah kontaktirali. Lepe je psa prvo vidio na nadzornim kamerama a zatim je odlučio da napravi zamku kako bi ga uhvatio.
U nedjelju sam ga našao u zamci. Bio sam sretan jer sam znao da ćemo ga napokon nahraniti i ugrijati”.

Porodica smatra da je Kingston preživio loveći tvorove, jer je to radio i prije nego što je nestao, a i smrdio je po tvorovima. Bez obzira na neugodan miris, porodica ga nije prestala maziti i grliti kada su napokon ponovo bili zajedno.

Pogledajte dirljivi video njihovog susreta.

Ovo je još jedan dokaz da nikada ne treba gubiti nadu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.