Projekt “Prvi zagrljaj”: Ovaj momak hoda ulicama i grli napuštene pse

Tajland, kao i većina drugih siromašnih država, ima problem sa sve većim brojem napuštenih pasa koji luta ulicama. Ovi psi ne primaju adekvatnu zdravstvenu pomoć, nemaju osigurane obroke svaki dan, a o ljubavi i nježnosti mogu samo maštati. Jedan mladić je došao na ideju da ovim unesrećenim psima pruži ljubav koju zaslužuju.

On nije mogao prihvatiti činjenicu da mnogi od tih pasa nikada nisu osjetili nježan ljudski dodir, pa je odlučio da im pokaže da i to postoji, a ne samo odbijanje i udarci. Odlučio je da im na svoj način uljepša tužnu svakodnevnicu koja se svodi na puko preživljavanje.

Mladić po imenu Manu P svoj projekt je nazvao “Prvi zagrljaj”. Na početku projekt i nije bio tako uspješan jer se mnogi psi boje ljudi. Međutim, Manu je bio uporan u svojoj namjeri i želio je dokazati ljudima širom svijeta da ovi psi znaju prepoznati i uzvratiti ljubav.

Kako je tačno izgledao njegov projekt, pogledajte u videu ispod.

Mnogi psi su najprije odbijali Manua, ali bi eventualno i oni najsumnjičaviji završili u dječakovom zagrljaju. Njegov projekt je dio većeg projekta koji ima za cilj osigurati “toplinu, sreću i sigurnost” napuštenim psima. Nadamo se da će u budućnosti biti više ovakvih priča koje će prikazivati ove pse i u pozitivnijem svjetlu, a ne samo kao ulične štetočine, te promovisati njihovo udomljavanje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.