Psić koji je spašen sa ulice na ivici života, sada izgleda neprepoznatljivo

“Plakala sam jer nisam mogla vjerovati da mu niko nije želio pomoći”, riječi su kojima je Pia započela priču o psu Herculesu, koji je preživio nemoguće. Bio je 23.decembar, bližio se Božić kada je Pia posjetila prijateljicu koja joj je ispričala o životno ugroženom uličnom psu.

Pia je odlučila da ga potraži i spasi. Pronašla ga je pored jedne kuće.

Pas je bio jako bolestan. Nije bilo sjaja u njegovim očima. Izgledao je beznadežno. Pia ga je smjestila u kavez i povela sa sobom. Bila je svjesna da su šanse da preživi minimalne.

Ubrzo ga je odvela veterinaru koji je bio jako skeptičan. Nije vjerovao da će pas preživjeti Božić. Pia je odlučila da zapostavi sve svoje obaveze, kako bi se u potpunosti posvetila psu. Tih par dana skoro da nije jeo. Uzimalo je po malo vode, pa je dodatno izgubio na kilaži.

Od momenta kada ga je spasila i dovela u svoj dom, Pia je primjetila koliko se psić bori za svoj život, što je i njoj davalo dodatnu motivaciju. Zbog borbenosti ga je nazvala Hercules.

Zbog neuhranjenosti, i nerazvijenih mišića, Hercules nije mogao stajati ni hodati. Jednog dana je priredio iznenađenje za Piu. Sam je ustao i počeo hodati a ona je plakala od sreće. Ubrzo su se nespretni koraci pretvorili u veselu igru i Hercules se osjećao sve bolje i bolje.

Počela mu je rasti i nova dlaka koju je bio skoro u potpunosti izgubio.

Dva mjeseca nakon spašavanja, Hercules je izgledao kao drugi pas.

Kada je došlo vrijeme da mu nađe dom za zauvijek, Pia se nije mogla rastati od njega i odlučila je da ga usvoji.

Pogledajte video.

Ljubav čini čuda!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.