Spasioci su pronašli bolesnog psa ispod auta, a on im se zahvalio na najljepši mogući način

Spasioci Animal Aid Unlimited organizacije, dobili su dojavu u psu koji živi na ulici i zaražen je šugom. Pronašli su ga skrivenog ispod automobila.

Pošto iza sebe imaju veliki broj spašavanja, spasioci su bili svjesni činjenice da će se pas možda bojati, biti agresivan i slično. Međutim, pas je unatoč svojoj bolesti, bio nevjerovatno veseo i druželjubiv sa spasiocima.

Radilo se o ženci koja je zbog bolesti u potpunosti izgubila krzno. Spasioci su joj dali malo hrane, i bez ikakvih problema uhvatili i odveli na kliniku.
Lice joj je bilo prekriveno bolnim krastama.

Na sreću pronađena je na vrijeme, kada se bolest mogla još uvijek izliječiti. Odmah je započet tretman od 3-4 sedmice, nakon kojeg bi trebala biti opet zdrava.
Dva puta sedmično je dobivala medicinske kupke, u kojima je uživala.

Hiljade pasa širom Indije izgube borbu protiv šuge. Pepper je imala mnogo sreće, i uz svoju borbenost, brojne donacije i trud veterinara, izliječila se u potpunosti. Njen osmijeh zrači.

Pogledajte video.

Pepper se svaki dan zahvaljuje svojim spasiocima veselim mahanjem repa i igrom sa drugim psima. Oni su njoj spasili život, a ona im zauzvrat uljepšava svaki dan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.