Srceparajuća priča o psu koji je spašen u zadnji čas iz kanalizacijskog odvoda

Organizacija Animal Aid Unlimited dobila je još jedan hitan poziv o psu koji se našao zaglavljen u kanalizacijskom odvodu. Pronađen je u prljavoj vodi, okružen smećem, u jako teškom stanju.

Pas je bio na ivici života, uz posljednje uzdisaje. Iako voda nije bila duboka, ženka psa koju su nazvali Phoenix nije imala snage da se spasi od utapanja. Jedan od spasioca ju je polako izvukao iz vode, a zatim su primjetili da joj je jedna noga slomljena u potpunosti.

Kosti slomljene noge su bile smrskane i nekrotične. Phoenix je doživjela ekstreman šok, ekstremiteti su joj bili hladni a puls usporen. Šok je vjerovatno bio uzrokovan gubitkom krvi ili sepsom. Kako bi spriječili širenje infekcije, spasioci su joj morali amputirati nogu.

Bilo je mnogo situacija u kojima su spasioci pomislili da će je izgubiti, ali nisu namjeravali odustati od toga da joj pruže šansu za normalnim životom. Pogledajte video.

Napomena: Sadržaj video snimke može biti uznemirujući za neke gledatelje i nije primjeren za djecu.

Phoenix je doživjela čudo. Spašena je u zadnji čas. Njen nedostatak je ne sprječava da uživa u svakom danu koji je pred njom.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.