Transformacija tužnog psa, slomljenog srca koji je konačno napustio azil i pronašao dom

Annu je spasila organizacija Howl of a Dog, iz lokalnog azila u Rumuniji. Bila je jako mršava i bolesna.

Jedan pogled na nju bio je dovoljan da se primjeti koliko joj je bila potrebna veterinarska pomoć, ali i ljubav i pažnja.

Iz azila je odvedena u veterinarsku kliniku, gdje joj je pruženo liječenje. Medicinske pretrage su otkrile dugu listu posljedica koje je ostavio nedostatak hrane. Anna je bila anemična, dehidrirana, sa gubitkom mišićne i tjelesne mase. I ono malo hrane koju je jela, konzumirali su unutarnji paraziti koji su joj dodatno slabili organizam.

Medicinske kupke su bile potrebne kako bi se riješila šuge i parazita. Prepisani su joj antibiotici, glukoza i aminokiseline. Zaliječene su joj i rane koje je imala na nogama, repu i ušima.

Nakon svih tretmana, odvedena je u dom organizacije Howl of a dog. Za vrijeme liječenja bila je jako mirna, kao da je znala da je čeka bolji život i da će uskoro biti potpuno zdrava.

U narednom periodu, Anna je značajno napredovala na putu svog oporavka. Rane na repu i ušima su joj počele zacijeljivati. Kako su dani prolazili, njen krhki hod se pretvarao u živahnu šetnju.

Tužne oči su konačno postale razdragane i vesele.

Anna je bila jako dopadljiva i dobro se slagala i sa drugim psima.

Pogledajte video njenog oporavka.

Ubrzo je pronašla porodicu i sada živi u prelijepom gradu u državi New York.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.