Ulični pas neprestano pratio ljude u nadi da će mu neko pomoći

Buzu je jedan od brojnih pasa koji je život provodio na ulicama Rumunije. Neko mu je napravio improvizovano sklonište od kartonske kutije i starog jastuka.

Buzu je bio željan pažnje i neprestano je pratio ljude na ulici nadajući se da će ga neko primjetiti.

Ekipa organizacije Howl of a Dog se raspitivala od ovom psu kod prolaznika, pokušavajući saznati da li ima vlasnike a sve što su uspjeli saznati jeste da je ulični pas i da ga tu viđaju nešto duže od godinu dana.

Nakon toliko vremena provedenog na ulici, života ispunjenog usamljenošću, Buzu je izgledao kao da je izgubio svaku nadu. Povremeno bi dobivao ostatke hrane od prolaznika, ali se često morao i sam boriti za obrok.

Krzno mu je bilo puno buha a na nekoliko mjesta na tijelu mu je nedostajala dlaka. Nakon nekoliko pokušaja, spasioci su uspjeli zadobiti njegovo povjerenje i odvesti ga u svoj centar. Ulični život je ostavio veliki uticaj na njegovo zdravstveno stanje. Iako se kroz nekoliko mjeseci potpuno oporavio, na nekim dijelovima tijela dlake mu nikada nisu narasle, a njegovi zubi bili su užasno oštećeni od loše hrane. Na sreću, Buzu je uspješno udomljen. Pogledajte video.

Sada živi najsretniji život u Engleskoj, okružen ljubavlju, pažnjom i dobrim prijateljima.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.