Žedni pas nije mogao sam dohvatiti vodu pa mu je ovaj čovjek pomogao na najdivniji način

Živimo u vremenu u kojem su humanost i suosjećanje rijetke pojave, ali nas je ovaj video uvjerio da na sreću i dalje postoje. Svjesni smo da jedan čin suosjećanja sa drugima neće promijeniti svijet ali, kao što ćete uskoro vidjeti, može raznježiti srca milionima ljudi širom svijeta, a to je sasvim solidan početak.

Pamela Altamirano Sanchez objavila je video koji je snimljen u Ekvadoru. Na snimku se vidi kako stariji čovjek ushićeno i sa puno elana poji psa lutalicu vodom iz njegovih ruku. On je ovo uradio zbog toga što pas nije mogao sam da dođe do vode.

Uz video, Pamela je napisala: “Ovo je ljubav. Još uvijek postoje dobri ljudi.”

Ovaj maleni čin dobrote pokazuje da uz malo truda možemo učiniti dosta, jer možda je nekome baš to malo potrebno da mu uljepšate dan.

Video je brzo postao viralan i pregledalo ga je više od 17 miliona ljudi. Napuštene životinje koje žive na ulicama svakodnevno se bore za hranu i vodu, pa nam ovakvi gestovi daju nadu za njihovu bolju budućnost. Budi čovjek, pomozi!

“Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.” – Fjodor Mihajlovič Dostojevski

„Psi su naša veza sa rajem. Oni ne znaju za zlo, zavist ili nezadovoljstvo. Sedeti sa psom na padini brda u lepom danu znači ponovo biti u raju, gde nedostatak aktivnosti ne znači dosadu već mir.“ – Milan Kundera

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.