Pas je upao u bunar i nije mogao dugo da izađe, ali je pomoć stigla u pravom trenutku

Svakoga dana svjedoci smo situacija u kojima životinje spašavaju ljudske živote. Takođe postoje ljudi koji će bez obzira na sve okolnosti i opasnosti učiniti sve da spase životinju u nevolji. Spašavanje životinja u nevolji je prekrasna i inspirirajuća stvar. Svako ko je imao priliku pomoći životinjama zna koliko je to divan čin, prepun emocija i ljubavi. Životinje su nam uvijek zahvalne, bilo da smo ih sklonili sa ulice, nahranili ili im omogućili sklonište.

Ova nesretna ženka psa je pala u vodu, i nije mogla izaći. Bila je okružena klizavim stijenama koje su je sprečavale da se spasi. Svom snagom se borila da ostane na površini vode i da ne potone, a pokušala je i da pliva. Slušala je svoj životinjski instinkt i pridržavala se za jednu stijenu koja joj je bukvalno spasila život.

Ženkica nije bila svjesna da će na njenu sreću uskoro stići pomoć.
Kada su stigli, spasioci su se pomoću konopaca spustili do nje. Ona je doplivala do spasioca koji ju je uspio ubaciti u mrežu za izvlačenje.

Kao da je bila svjesna svega, nije se bojala ni ući u mrežu. Bila je veoma hrabra i spasioci su je konačno izvukli na površinu. Na sreću, na kraju je izbjegnut tragičan kraj i sve se dobro završilo.

Video u nastavku :

Kada vidite nekoga u nevolji, ne okrećite glavu, pomozite, sigurno će vam se vratiti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.