Brižna majka spasila svoje štence iz kuće koju je zahvatio požar

Nije tajna da se životinje ponekad ponašaju prilično misteriozno usred hitne situacije, ali ono što se dogodilo u Temucu, Čile, bilo je više nego neobično. Kad su vatrogasci stigli do kuće koja gori, primijetili su psa kako trči naprijed-nazad između kuće i njihovog kamiona. Zabrinuti zbog rastućeg plamena, u početku nisu imali vremena shvatiti ponašanje životinje. Zatim su primijetili šta radi s ustima i shvatili su. To nije bio samo pas koji se mahnito ponašao – bilo je mnogo više…

Umjesto da bježi od požara, kao što bi svaka životinja radila po instinktu, pas se uporno vraćao u kuću. Naime, radilo se o brižnoj majci koja je pokušavala izvući svoje mlade iz vatrene stihije. Vatrogasci su posmatrali kako ona prenosi u njihov kamion jedno po jedno štene, bez namjere da odustane dok svi ne budu na sigurnom.

Primjetili su da pas nema ozbiljnih povreda, osim opekotina krzna, pa je nisu željeli prekidati u hrabrom činu.

Majka po imenu Amanada, uspjela je spasiti svih 5 štenaca, i smjestiti ih u kamion, kao da je znala da je to najsigurnije mjesto za njih.

Kada su ugasili požar, vatrogasci su odveli majku i njene mlade na pregled kod veterinara. Oprezna i nepovjerljiva, Amanda je bila agresivna jer se bojala za svoju štenad. Na žalost, jedno štene je uginulo, a ostali su preživjeli bez značajnijih povreda. Najbitnije je da su na sigurnom sa svojom hrabrom majkom. Zahvaljujući njenoj borbi, ova priča je dobila sretan završetak.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.