Dostavljač bez dvojbe skočio u zaleđeno jezero kada je primjetio nesretnog psa zarobljenog u vodi

Bio je to jedan naporan dan nekoliko sedmica prije Božića kada je Ryan Arens, dostavljač za UPS, isporučivao pakete u Bozemanu u Montani. Unatoč svom punom rasporedu, sve je uglavnom bilo normalno, sve dok Arens nije čuo čudan zvuk.
“Bilo je to poput poziva u pomoć”, rekao je Arens za The Dodo, “ali nisam mogao vidjeti što se događa.”
Kružio je oko jednog jezerceta u svom kamionu kako bi vidio šta se dešava. Na jezeru je bio sloj tankog leda i nešto tamno je plutalo na sredini.

“Izašao sam iz svog kamiona”, rekao je Arens, “a onda sam vidio psa u jezeru.”

Vrijeme nije bilo prehladno, ali Arens, koji je imao svog psa, znao je da nešto nije u redu. Nije bilo šanse da pas pliva u takvim uslovima.

“Onda sam vidio da se drži za led”, ispričao je Arens. I opet je čuo taj zvuk: pas je dozivao pomoć.

Arens je potrčao prema psu.

“Srce mi je lupalo”, rekao je. “Malo sam se uplašio i bio sam nervozan znajući da ću vjerojatno napraviti nešto glupo.”

Okupilo se nekoliko ljudi, a jedan stariji muškarac bio je na malom čamcu koji se pokušavao približiti psu.

“Skinuo sam se do bokserica, uniformu i šešir i sve ostalo i ostavio čarape jer znam koliko oštar led može biti”, rekao je Arens. Ušao je u čamac i pokušao rasporediti svoju težinu kako se led ne bi slomio ispod njega dok se približavao psu. Zatim je izašao iz čamca, držeći ga jednom rukom i pokušavajući doprijeti do psa s drugom, dok je balansirao na tankom ledu.
Plašio se da će led puknuti, a to se i desilo.
Na sreću, uspio je doći do psa, uhvatiti ga za ogrlicu i ubaciti u čamac. Uspješno su se vratili do obale gdje je umotao psa u deku.

Nakon što se pas ugrijao, ubrzo se pojavio i vlasnik koji ga je tražio. Osjetio je ogromno olakšanje kada je pronašao svoju Sadie koja je vjerovatno iz znatiželje nespretno pala u vodu.

Iako su mu noge bile izgrebane i povrijeđene, Arens je obukao uniformu i nastavio s radnim danom. Slijedeći dan je posjetio vlasnika i Sadie, a tada je nastala i ova fotografija.

On kaže da će se uvijek sjećati dana kada ju je spasio i nimalo se ne kaje zbog svog postupka. SVAKA ČAST!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.