Dva psa koja su zajedno stigla u azil ne žele se razdvojiti i zajedno traže dom

Više od mjesec dana, Charity i Suzy Q, spavale su jedna uz drugu na podu skloništa Jackson County Animal Shelter u državi Mississippi.

Kada su dovezene u azil, imale su samo jedna drugu.

Prije nego što su stigle u azil, bile su na mjestu koje nije bilo uslovno za životinje. Zbog infekcije, Charity je izgubila skoro svo krzno, ali je imala Suzy Q da je grije. Njezina minijaturna prijateljica je bila sretna što može pomoći Charity koja joj je bila poput udobnog kreveta a zauzvrat ne mora spavati na hladnom podu.

Charity i Suzy Q su bile na liječenju i terapiji protiv buha, pa su polako počele dobijati na težini. Kroz čitav proces se ni u jednom momentu nisu razdvajale, i dijelile su sve što su imale.

Čak su i obroke dijelile.

Nakon što su prošle zajedno toliko toga, konačno su bile dovoljno zdrave za udomljavanje, a upravnica azila znala je postoji šansa da će pronaći različite domove te da će se morati razdvojiti. Budući da je znala koliko su vezane, odlučila je da objavi njihove fotografije na Facebook-u i ispriča njihovu priču.

“Kada prolazim pored njihovog kaveza, one uvijek spavaju u nekom smiješnom položaju. Činjenica da će biti razdvojene mi slama srce. Želim vam pokazati kako slatko izgledaju zajedno.”, napisala je u opisu fotografije Mallette.

Neprofitna organizacija iz Južne Alabame vidjela je objavu na Facebook-u i odlučila da pronađe zajednički dom za Charity i Suzy Q.

Nadamo se da će ubrzo pronaći dom koji zaslužuju i nastaviti bezbrižno spavati i zabavljati se.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.