Izgladnjeli napušteni pas koji je sa ispruženom šapom molio za pomoć, konačno je spašen

Kad je Kylina Turner prvi put ugledala Caro, nije shvatila da je malena lopta krzna zapravo pas.

“Mislila sam da je punjena životinja”, rekla je Turner za The Dodo. – “Bio je potpuno ukočen, i zurio je u mene. Pomislila sam da bih trebala provjeriti za svaki slučaj i dok sam mu prilazila, uho mu se trznulo.

“Bila sam potpuno šokirana što je to životinja”, dodala je Turner, “a kamoli živa životinja.”

Noge psa su bile zaglavljene u oklopu žičanog kreveta u jednom dvorištu u Austinu (Teksasu). Previše slab da bi se oslobodio, Caro je znao da mu je Turner jedina nada – pa je ispružio šapu.

“Nije me se bojao i nije pravio nikakve zvukove”, rekla je Turner. – “Samo je gledao šta radim s praznim pogledom u njegovim očima. Mislim da je znao da ću mu pomoći.”

Bila je prestravljena kad je dodirnula psa koji je izgledao kao skelet, pa je skinula džemper i omotala ga oko njegovog malenog tijela prije no što ga je oprezno podigla iz kreveta. Bila je šokirana time koliko je pas imao povjerenja. “Slijedio me dok smo hodali do mog automobila, gdje je odmah zaspao i napokon se osjećao sigurno”, rekla je.

Uplašena da je štene previše bolesno da bi izdržalo 20 minuta vožnje do najbližeg skloništa za životinje, Turner je umjesto toga odlučila krenuti veterinaru. Kad je stigla, tim se pobrinuo da stabilizuje psa i, u tom procesu, se zaljubio u 6-mjesečnog psa.

“Veterinarski tehničari rekli su mi da će ga zadržati tamo i skupiti svoj novac kako bi platili njegovo liječenje”, rekla je Turner. “Te noći pokrenula sam GoFundMe za Caro.”

Pregledom je otkriveno da je mladi pas pothranjen, ima opekotine od sunca i dehidriran, te da je imao najgori slučaj šuga koju su veterinari ikada vidjeli.

“Tokom sedmice kad je Caro bio kod veterinara, posjećivala sam ga i svakodnevno provjeravala” – rekla je Turner. “Tehničari su uvijek bili vrlo uzbuđeni zbog najmanjih stvari – danas je podigao glavu.” “Danas je otišao na drugu stranu svoje uzgajivačnice.” “Danas je mogao jesti čvrstu hranu.” Bilo je srceparajuće.”

Unatoč tome kako je malo Caro mogao komunicirati sa svojom okolinom, Turner se vezala za bolesnog psa. Odlučila je da će ga, nakon što napusti veterinara, usvojiti privremeno sve dok ne povrati snagu.

Naravno, ona je ubrzo shvatila da se neče moći tako lako rastati od njega. Pružala mu je medicinske kupke kako bi liječila njegovu šugu i hranila ga malim obrocima četiri puta dnevno kako bi vratio kilažu. Caro se polako preobražavao.

Njegovo gusto smeđe-crno krzno počelo je rasti …

… I sa svakim kilogramom koji je dobio, počeo je sve više izgledati kao mladi, zdravi njemački ovčar.

Zahvaljujući Kylininoj predanosti, Caro sada izgleda kao drugi pas. Više nema nikakvih zdravstvenih poteškoća.

Iako se fizički promijenio, Caro je psihički i dalje pas pun povjerenja i ljubavi prema ljudima.

Kylina je presretna što ga je pronašla i spasila i sada ne može zamisliti svoj život bez ovog predivnog psa.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.