Mješanac haskija koji je bio na listi za eutanaziju nakon spašavanja izgleda kao potpuno drugi pas

Ženka mješanca haskija po imenu Skye bila je u veoma teškom stanju kada su je pronašli radnici jednog centra za životinje na ulicama grada Palm Valley u Teksasu. Jednogodišnja Sky imala je đugu koja je dovela do opadanja njezinog krzna. Takođe je bila i neuhranjena i imala brojne druge zdravstvene poteškoće.

Njezino zdravlje bilo je toliko kritično da je, kada je dovedena u lokalni azil, odmah stavljena na listu za eutanaziju.

Skye je dovedena u azil u kojem je procenat ubijanja pasa najveći u državi. Po protokolu, bolesni psi se ubijaju odmah jer azil nema prostora ni sredstava da ih liječi.

Unatoč toj činjenici, osoblje azila je ipak željelo učiniti sve što može kako bi pružili Skye priliku da živi pa su kontaktirali centar za spašavanje pasa Rescue Dogs Rock NYC i zamolili za pomoć.
Centar je odmah pristao. Isti dan su došli po Skye i odveli veterinaru kako bi što prije počela sa oporavkom. U međuvremenu su joj tražili novi dom.

Prvo je smještena u privremeni dom u Teksasu, gdje je ostala nekoliko sedmica dok se liječila. Nekoliko dana poslije, prebačena je u drugi dom koji je postao njen “zauvijek” dom.

Nakon prvog dana sa njom, vlasnica je znala da želi pružiti Skye sve što nikada nije imala u životu.

U novom domu, Skye živi sa još 3 psa sa kojima se sjajno uklopila.

Ona sada izgleda kao drugi pas. Vratila je svoje prelijepo debelo, bijelo krzno i uvijek je vesela i razigrana.

Nova vlasnica je podijelila priču i slike ove nevjerovatne transformacije na društvenim mrežama kako bi podstakla i druge ljude na važnost spašavanja pasa. Ukoliko ne možete udomiti psa, možete volontirati ili donirati, pomilovati ili nahraniti lutalicu na ulici ili odvesti ga veterinaru i slično.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.