Nakon što su vidjeli sliku najtužnijeg psa u azilu, vozili su 6 sati kako bi ga udomili

Kada su Jessica Williams i njezin dečko Jared konačno preselili u stan u kojem su mogli imati psa, Jessica nije mogla čekati ispunjenje svog sna o usvajanju jednog.
Jared joj je obećao da će udomiti psa za njen rođendan u novembru, ali je ona bila veoma nestrpljiva pa je odmah počela istraživati po lokalnim azilima i naišla na psa kojem su bili potrebniji više nego išta na svijetu.

Benji je bio uhvaćen na ulicama Los Angelesa a zatim je odveden u veliki javni azil za pse. Bio je nevjerojatno oprezan prema ljudima, a imao je i alergiju zbog buha koja je uzrokovala gubitak velikog dijela krzna. Za većinu ljudi Benji ne bi bio prvi izbor, ali ga Jessica nije mogla izbaciti iz glave.

Jessica i Jared žive u Sacramentu a Benji se nalazio čak u Los Angelesu, tako da je pred njima bila vožnja duga 6 sati. Ipak, oni su znali da je Benji vrijedan tog puta.

Kada je par konačno stigao u azil, odmah su izrazili interes za psa. Osoblje azila nije imalo puno povjerenja u njega i pokušali su odgovoriti par od njegovog usvajanja. Upozorili su ih da pas nije druželjubiv i odbili ih odvesti u mirniji dio kako se bi se upoznali s njim i pokušali mu približiti. Ali oni su znali da postoje velike šanse da Benji bude eutaniziran i zbog tog nisu htjeli odustati od njega.

Unatoč Benjijevoj prirodi i riječima upozorenja osoblja azila, par je odlučio da mu da šansu za život, te su ga i službeno udomili. Šestosatna vožnja automobilom natrag u Sacramento bila je teška, budući da je Benji još uvijek bio nevjerojatno nepovjerljiv prema svojim novim roditeljima i bio vrlo zbunjen zbog toga što mu se dogodilo. Kad su stigli kući, Benji se držao na distanci od svojih udomitelja, ali kako su dani prolazili, desilo se nešto nevjerovatno.

Kada je Benji shvatio da se nalazi u sigurnoj kući punoj ljubavi, počeo se opuštati i postao razigrani, slatki pas kojeg su Jared i Jessica i vidjeli iza tužne slike iz azila.

On se sada voli zabavljati i igrati sa svojim igračkama. Obožava se kupati i voziti u automobilu. Iako su prošle samo 3 sedmice od njegovog udomljavanja, Benji je postigao nevjerovatan napredak.

“Kada bi se svi koji razmišljaju o kupnji uputili u najbliže sklonište, sve bi životinje bile udomljene”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.