Napušten i preplašen, pas danima čekao vlasnika na staroj fotelji pored ceste

Biti vlasnik psa je velika obaveza, ali obaveza koja se ispunjava sa zadovoljstvom. Kada ste vlasnik psa, imate odgovornost prema psu, prema sebi i prema drugima.
Biti odgovoran vlasnik ne podrazumijeva samo neizmjernu ljubav prema ljubimcu. Pas je ozbiljna, doživotna obaveza, koja zahtijeva pažnju, a prije svega živo biće sa potrebama i osjećajima. Mnogi ljudi to ne shvataju i neodgovorno odbacuju životinju.
Ovaj psić je ostavljen zajedno sa starom foteljom i pokvarenim TV-om. On je strpljivo sjedio na toj fotelji i čekao svog vlasnika da se vrati.

Ipak, maleni pas imao je sreće. Neko od prolaznika nije se mogao oglušiti na ovaj prizor te je pozvao policiju. Policajka Sharon Norton odmah je otišla u šumu, ponijela je i hranu i najprije ga je nahranila. Kaže kako to nije najgori slučaj napuštanja koji je vidjela, ali ju je činjenica da je pas bio sam danima jako rastužila.

Psić nažalost nije čipovan i biti će teško pronaći neodgovornog vlasnika. Policajka je podijelila fotorafije psa u grupi na Facebooku, te napisala kako se nada da će karma stići tu osobu kad tad te da se treba sramiti svog postupka.

Psić je trenutno u azilu, gdje se oporavlja i čeka svoju drugu šansu za, nadamo se sretniji život.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.