Napuštenog psa ljudi su spasili iz kante za smeće

Ovog psa vlasnici su doslovno odbacili kao komad smeća. Kada su ga pronašli bio je sam, uplašen, i drhtao je od hladnoće. Nepoznato je da li je utočište sam pronašao ili su ga tamo ostavili – u kanti za smeće. Bio je vidno tužan i potresen, ali na sreću sada je na toplom i sigurnom.

Volonteri iz organizacije za spašavanje pasa Birmingham Dogs Home u Engleskoj dobili su obavijest o stanju ovoga psa od zaposlenika gradskog parka u kojem je pronađen. Nije im bilo jasno ko bi ostavio psa kao komad smeća u kanti, ili je ipak sam našao ovo mjesto u potrazi za skloništem od hladne zime. U svakom su slučaju znali da moraju odmah reagovati jer je pas bio u kritičnom stanju.

“Srca su nam se slomila kad smo ga vidjeli, samo su mu oči virile iznad kante. Ovakav prizor slomio bi svačije srce”, rekao je jedan od spasioca. Na svu sreću, u tom se trenutku se život ovog predivnog zauvijek promijenio.

Nitko ne zna otkuda je pas, za kojeg su utvrdili da ima 18 mjeseci, te koliko je dugo bio lutalica. Nije bio čipovan pa nisu mogli tim putem ni vlasnika pronaći. U svakom slučaju, pas nije mogao završiti u boljim rukama. Iz Birmingham Dogs Homea kažu da on sada dobiva puno pažnje i ljubavi koje treba dok se brinu o njemu. Sada uživa na grijanom podu umjesto da se smrzava u kanti za smeće u lokalnom parku. Prošlo je tek nekoliko dana otkada su spasili psa s hrpe smeća, ali se on vrlo lako prilagođava okolini koja ga voli i pazi.

„Pas će te naučiti bezuslovnoj ljubavi. Ako možeš da imaš to u svom životu, stvari neće biti loše.“ – Robert Wagner
„Ako mogu da budem upola dobra osoba koliko je moj pas, onda bih bio duplo bolji čovek.“ – Charles Yu
„Najveći strah za koji psi znaju je da se nećeš vratiti kada odeš negde bez njih.“ – Stanley Coren
„Psi nisu naš ceo svet, ali čine da naš svet bude ceo.“ – Roger Caras

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.