Nevjerovatna transformacija psa koji je napušten u veterinarskoj klinici u užasnom stanju

Kada je Dobijeva bivša vlasnica prvi puta ušla u kliniku za vakcinaciju sa njim, niko od prisutnih nije mogao vjerovati svojim očima. Pas je izgledao bolesno, iznemoglo, koža mu je bila crvena, i nije ličio na psa. Prizor je slomio srca uposlenika koji su znali da moraju pomoći sirotom psu.

U januaru 2016. Sara Harper radila je kao veterinarski tehničar na klinici za jeftina cijepljenja na Floridi koja su organizovali građani s ciljem pomoći životinjama. Čim je ugledala Dobija, znala je da mu mora pomoći. Žena koja ga je dovela rekla je da pas ima 5 godina – i da mu je to prva posjeta veterinaru.

Bili smo užasnuti njegovim stanjem. I šape su mu, osim kože, bile upaljene i crvene, a nokti urasli. Vlasnica je priznala da je koristila prašak za tepihe kao sredstvo protiv buha i rekla je da nema namjeru da troši novac na njega. Molila sam je da nam preda psa i ona se složila“, rekla je Harper za The Dodo.

Jedan od veterinara koji je tog dana također radio na klinici, odmah je dopustio Harper da odvede Dobija u vlastitu kliniku, iako je taj dan bila zatvorena, kako bi ga mogli početi liječiti što je prije moguće. Mogli su samo zamisliti kakve je bolove trpio. Unatoč svemu tome, Dobi se nije žalio. Djelovao je zahvalno na svemu što su spasioci činili za njega.

On je sjedio s malenim očima punim ljubavi – kao da je znao da je konačno spašen“, rekla je Harper.

Nakon što je bio očišćen i dobio početno liječenje, Dobija je odvela organizacija Pawsibility Rescue, koja ga je nastavila podržavati na putu ozdravljenja. Mjesecima su mu bile potrebne ljekovite kupke kako bi mu se mogla izliječiti koža i dlaka počela da raste. Bio je još uvijek daleko od usvajanja kada je njegova buduća porodica vidjela njegovu sliku na Facebooku i znala da bi ovaj pas trebao biti njihov.

Liz Ford je željela usvojiti još jednog psa nakon što su njena dva starija usvojena psa preminula, te je uočila psa po imenu Wylie koji je također bio u Pawsibility Rescue. Prijavila se da ga usvoji i dobila je odobrenje, a dok je čekala da bude spreman, vidjela je Dobijevu sliku i odmah se zaljubila.

Nisam mogla vjerovati svojim očima kad sam ga vidjela”, rekla je Ford. -“Dok sam čekala da se Wylie dovoljno izliječi da bi ga usvojili, pratila sam Dobija. Kad sam otišla pokupiti Wylija, sjedila sam na podu u kući spasitelja, a Dobi je došao i sklupčao se u mom krilu. Tada sam znala da će on živjeti s nama.

Liz je tog dana odvela prvog psa kući a 4 mjeseca kasnije se vratila po Dobija. Psići su se odmah prepoznali i to je bio znak da će se odlično slagati. Dobi još uvijek nije bio u potpunosti izliječen ali je njegova nova porodica bila spremna da mu pomogne da se oporavi u pretvori u prelijepog psa.

Sada, Dobby je prekriven bijelim, pahuljastim krznom, i ne izgleda apsolutno poput psa koji je doveden u kliniku prije mnogo godina. Voli se igrati po kući sa svojim bratom Wyliejem i nikada nije bio sretniji. Njegova nova porodica je ponosna na njegov oporavak, i zahvalna što ga ima kao dio njihovog čopora.

Veterinari su izliječili njegovo tijelo, a društvo i dom dušu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.