Ovaj izgladnjeli pas koji nije mogao ni hodati, doživio je nevjerovatnu transformaciju

Spasiosci životinja svjedoče mnogim teškim stanjima, ali ih ipak svaki slučaj iznova uspije šokirati. Eduardo Rodriguez je jedan od njih koji se spašavanjem životinja bavi još od djetinjstva. Kada je pronađen, ovaj pas je bio do te mjere izgladnio i neuhranjen da nije mogao stajati na sopstvenim nogama, i organi su mu propadali. To međutim nije spriječilo spasioca Eduarda u odluci da mu pomogne. Udomio ga je i počeo ga njegovati svaki dan. Radilo se o ženci, koja je dobila ime Barilla. Eduardo je bio svjestan da ako je ne spasi istog trenutka, ona možda neće dočekati naredni dan.

Kada je Barilla dovedena u centar za spašavanje životinja, kosti su joj se nazirale kroz kožu i cjelokupno zdravlje bilo veoma ugroženo. Život joj je odavno bio u opasnosti. Imala je svega 7 kilograma. Od gladi i iscrpljenosti nije mogla održavati uspravno svoje slabo tijelo.

Pogledajte video njene nevjerovatne transformacije.

Nakon samo 7 sedmica pravilne ishrane i njege, Barilla više nije ličila na hodajućeg kostura kako je izgledala kada je pronađena. Redovno je dobijala hranu i vodu, što je ubrzo djelovalo. Ona je dokaz da nikada ne treba odustati i da svaki pas zaslužuju drugu priliku za život.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.