Pas koji je ostavljen pored puta zajedno sa svojom kućicom, strpljivo je čekao pomoć

Iako je do pola bila uronjena u odvodni jarak pored ceste, ružičastu napuštenu kolibu bilo je teško ne primjetiti. U kolibici se nalazio tužni pas sa uzicom, koji je strpljivo čekao nekoga ko će ga spasiti.

Srećom, zabrinuti prolaznik je prijavio lokalnoj policiji ovaj tužni prizor. Odgovorni policajac doveo je psa u sklonište za životinje okruga Santa Cruz (SCCAS), gdje je štene jasno pokazalo zahvalnost na spašavanju.

Osoblje skloništa saznalo da je da se pas zove Pebbles a zatim su pronašli i njegovog vlasnika, koji je psa napustio nakon što je postao beskućnik prije godinu dana.
Život nije mazio psa i njegovog vlasnika ali zahvaljujući trudu policajaca, pas konačno ima siguran krov nad glavom.

Devetogodišnji pas sada je dostupan za usvajanje i traži porodicu s kojom će provesti ostatak života, a svako ko je upoznao ima samo riječi hvale za nju. “Upoznala sam Pebbles i ona je najslađi pas s prekrasnim očima”, napisala je žena po imenu Maria Chomentowski na Facebooku.

Napuštanje životinje je zločin i može prouzrokovati nepotrebnu patnju životinji. Ako imate životinju koju više ne želite, predajte je u sklonište ili organizaciji koja se brine o životinjama, i nipošto je ne ostavljajte samu na ulici.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.