Pas koji je ostavljen u kavezu bez hrane i vode, doživio je nevjerovatnu transformaciju

Dice je zatvoren u kavez, bačen u dvorište i ostavljen da ugine. Da niko nije otkrio njegov slučaj, pas ne bi preživio, ali na svu sreću pronađen je.
Početkom novembra, policajci su dijelili obavijesti o iseljenju u naselju u Fort Lauderdale, Florida, kada su ih djeca obavijestila o psu po imenu Dice koji je bio u kavezu ispred napuštenog apartmana.

Napomena: Slike mogu biti uznemirujuće za neke čitaoce.

“Stanari su se odselili i ostavili psa u kavezu bez hrane i vode”, kazala je za The Dodo Tracey Godin, suosnivač organizacije Feeling Fine Rescue u gradu Loxahatchee, Florida. “Policajci su naravno pitali djecu koliko dugo je pas u kavezu, a oni su odgovorili da misle da je tu oko tri sedmice.”
Ali, po svemu sudeći, Dice je bio zanemaren duži vremenski period.

“Pas mjesecima nije hranjen redovno”, kazala je Godin. “Zadnja sedmica je bila samo finalno pogoršenje stanja.

Policajci su pozvali kontrolu životinja, koja je transportovala psa u lokalni azil. Tracey-ina prijateljica, koja volontira u tom azilu, snimila je nekoliko fotografija i poslala joj, a Godin je bila istovremeno šokirana i jako tužna.

Godin i njena kćerka Michaela odmah sutradan su došle po psa i hitno ga odvele veterinaru.

“On nije mogao preći ni 2 metra bez padanja”, kazala je Godin. “Bili smo na parkingu kod veterinara, i kada je napravio jedan korak da se popne na trotoar, nije mogao izdržati težinu svog tijela i pao je. Mislila sam da neće preživjeti.”
“Bio je težak oko 13 kilograma, a trebao je imati 30. Bio je dehidriran i anemičan. Mogli ste mu vidjeti lobanju. Oči su mu bile uvučene. Po mom mišljenju, da je ostao još jedan dan u tom kavezu, ne bi preživio.”

Kada je Dice bio dovoljno zdrav, prebačen je u Feeling Fine Rescue sklonište.
U roku od sedam dana dobio je 4 kilograma. Dvije sedmice poslije težio je oko 30 kg. Njegov napredak je bio očit iz dana u dan.

Dice se takođe počeo smijati, zbog čega je njegovo lice bilo ozareno srećom.

“Nevjerovatno je vidjeti da pas, koji je doživio toliko toga od ljudi, bude spreman odmah da vjeruje i voli nove ljude. Od minute kada smo ga upoznali, bio je pun ljubavi i imao predivan karakter”, kazala je Godin.

Kraj decembra, usvojen je od strane porodice koja je imala već dva psa.

Upoznavanje je prošlo odlično, i od početka se Dice uklopio sa druga dva psa. i djecom u porodici.

On konačno ima porodicu koja ga voli i koja će se uvijek brinuti za njega.

Pogledajte samo kako se ponaša sa djecom.

Njegova priča je nevjerovatna i inspirirajuća, i veoma smo sretni što je pronašao porodicu koja će cijeniti njegovu ljubav i vjernost.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.