Pas se rukuje sa vlasnikom, koji ga upravo ostavlja u azilu-zauvijek

Roki je pas koji je istinski svjedok neizrecive ljubavi koju psi imaju za svoje vlasnike – čak i onda kada ih oni iznevjere i izdaju.

Ovo je priča o devetogodišnjem pit bulu, Rokiju, koji je predat „West Valey“ azilu za životinje u Kaliforniji, zajedno sa sestrom Kapkejk. Porodica sa kojom su odrasli donela je odluku da više nemaju vremena da se brinu o njima, te se odlučila da svoje pse ostavi u azilu.

Čak i kada ga je njegov vlasnik nakon devet godina ostavio u prihvatilištu, Roki je podigao šapu i pozdravio se sa njim. Tako je nastala ova nevjerovatna fotografija, koja pokazuje da njihova vjernost i ljubav ne poznaju granice!

Moguće je da Rokijeva bivša porodica nije shvatila da smještanje psa u pretrpano lokalno prihvatilište znači ugrožavanje njegovog života, jer su šanse za usvajanje odraslog pit bula veoma male.

Pit bulovi su rasa koja je najčešće eutanazirana u prihvatilištima, tako da su sve šanse bile protiv njega. Ubrzo nakon dolaska u prihvatilište, Rokija su obilježili za eutanaziju ukoliko ne pronađe novi dom za nekoliko dana. Prihvatilište je napravilo video, da bi pokazali kako Roki ima simpatičan karakter, uz objašnjenje:

„Nije ostalo još mnogo vremena… Vidimo koliko on priželjkuje kuću i nekoga koga bi mogao nazvati porodicom… Beskrajno bi nam značilo ako bi uskoro mogao pronaći svoj novi dom.“

Rokijeva vjernost i ljubav su bili očigledni svima koji su čuli za njegovu priču i na sreću njegova tužna fotografija zapala je za oko novoj porodici. Roki je usvojen i otputovao je u svoj novi dom, a prema izjavama volontera, i njegova sestra Kapkejk je takođe našla novi dom.

Rokijev život je spasen za dlaku. Ali i dalje postoji hiljade pasa koji su isto tako vjerni, puni ljubavi i neodoljivi i koji još uvijek čekaju svoje porodice da ih izbave iz azila koji su nerijetko neuslovni.

Ukoliko ste spremni da udomite psa, potražite ljubimce u loklanim azilima, Prihvatilištima, a neka vam ova priča postane i podstrek za taj korak!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.