Pitbul spasio bebu iz zapaljenog stana, držeći je u zubima za pelenu

Nakon što je u nedelju buknula vatra u jednom stanu u Stoktonu (Kalifornija), u dvije zgrade u kompleksu je načinjena šteta, a nekoliko stanova je potpuno oštećeno. Tragedija, koja je mogla imati mnogo veće razmere, bila je spriječena zahvaljujući Saši, ženci pitbula, kućnom ljubimac porodice Čaičandu.

Naime, vlasnicu psa, Nanu, osmomjesečna Saša probudila je oko 22 sata. Saša je cvilila i skakala po izlaznim vratima stana, pokušavajući da upozori vlasnicu i njenu kćerku na vatru, koja je počela da se širi velikom brzinom.

Vidjela sam kako u zubima nosi pelenu. Za to vrijeme, požar je već uništio dom našim komšija, a Saša je sve jače lajala. Nije mi bilo ni na kraj pameti da pokušava da nas upozori na požar, kazala je Nana za “fox40”.

Nana je zatim ustala iz kreveta da provjeri šta se događa. Tada je vidjela da susjedni stanovi gore, pa je panično potrčala ka spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njena sedmomjesečna kćerka. Kada je ušla u sobu, imala je šta da vidi. Saša je već spašavala djevojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta, držeći je za pelenu.

Zahvaljujući Saši, na vrijeme smo izašle iz stana i nazvale 911. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Saši svoj život i život svoga djeteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, vjerovatno se ne bismo izvukle, ispričala je Nana.

Nažalost, stan i sve stvari koje su imale, su u potpunosti izgorjele. Vatrogasci su brzo stigli i uspjeli da u relativno kratkom roku ugase vatru, pa požar nije uništio cijelu zgradu.

Dok pokušavaju da počnu život iz ispočetka, Nana se nada da će gest njene vjerne Saše promijeniti stav koji ljudi imaju o pitbulovima, kao kućnim ljubimcima.

“Ne postoje loši psi, samo loši vlasnici.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.