Pronađen pas koji je bio vezan na toliko kratkom lancu, da nije mogao ni leći na zemlju da se odmori

Pas po imenu Totopo je proživio pakao, ali niko nije mogao sa sigurnošću reći šta mu se tačno dogodilo. Pronađen je vezan lancem u oktobru ispred jedne kuće u Cancunu (Mexico). Trogodišnji mješanac pit bula nije imao hranu, vodu, niti sklonište, a lanac mu je bio toliko kratak da čak nije mogao ni leći na zemlju da spava. Umjesto toga, naslanjao bi glavu na teški lanac kako bi se odmorio.

Pored svega, Totopo je imao srčanog crva i šugu, te opekotine na nekoliko mjesta na koži.

Prema Tiffany Lacey, direktorici Animal Haven, grupe za udomljavanje pasa i mačaka, posjekotine na njegovim ušima su djelovale kao da su napravljene makazama ili nožem. Takođe su mu i očnjaci bili skraćeni.

Kada je žena koja je otkrila jadnog psa pokucala na vrata vlasnika, oni su joj objasnili kako je pas za kaznu vezan jer je jurio piliće. Uspjela ih je ubijediti da joj predaju psa, te ga je odvela u sklonište Riviera Rescue AC.

Uz pomoć Riviera Rescue AC, pas je prebačen u New York na liječenje i kako bi pronašao novi dom.

Krzno mu nije još u potpunosti izraslo, a rane mu polako zacjeljuju, ali na svom ponašanju na sreću ne pokazuje nikakve traume. Brzo se privikao na život u New Yorku.

Nevjerovatno je da se pas koji je preživio takvo mučenje ponaša kao pas koji je odrastao u toplom domu gdje je bio okružen ljubavlju. Totopo mnogo voli ljude i odlično se slaže sa drugim psima.

Mnogo je zainteresovanih porodica za njegovo usvajanje. Nadamo se da će pronaći dom pun ljubavi koji i zaslužuje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.