Radnici čuli cviljenje i pozive u pomoć i pronašli psa zarobljenog u katranu

Nedavno, radnici u blizini grada Suwałki u Poljskoj čuli su nešto što ih je zabrinulo. Iz udaljenog, šumovitog područja u daljini, pas je neprestano lajao, kao da poziva u pomoć.

Srećom, radnici su odlučili pratiti zvuk sve dok ga nisu otkrili izvor i zatekli tužan prizor.

Tamo je, zaglavljen u lokvi ljepljivog katrana i u nemogućnosti da se oslobodi, ležao pas kome je hitno bila potrebna pomoć.

Budući da nisu mogli sami da izvuku zarobljeno štene, radnici su kontaktirali spasiteljku Joannu Godlewsku iz Zaklade za životinje Niczyje. Ona je požurila je na mjesto događaja, ne znajući šta da očekuje.

“Kad sam napokon stigla i vidjela psa kako leži u katranu, suze su mi navrle u oči”, rekla je Godlewska za The Dodo.

Vjerovatno napušten, pas je tražio toplo mjesto i legao na katran nesvjestan opasnosti. Niko nije ynao koliko dugo je pas bio zarobljen, ali je bilo jasno da ne bi mogao izdržati još dugo. Polako je gubio nadu.

Godlewskoj se pridružila ekipa iz lokalne vatrogasne stanice kako bi pomogla da se pas spasi. Dok su radili, u očima zarobljenog psa pojavio se tračak nade.

“Shvatio je da ga mi spašavamo”, rekla je Godlewska.

Spasitelji su pažljivo otklonili dijelove krzna koji su najviše bili zahvaćeni katranom i uljem otopili sa ostatka.

Potom su ga napokon uspjeli izvući.

Pas je odmah odveden u veterinarsku kliniku kako bi počeo sa liječenjem i kako bi otklonili ostatke katrana sa njegovog tijela.

Na sreću, osim par povreda koje je imao na licu pas je bio u relativno dobrom stanju.

Nakon svakog narednog čisćenja, pas se osjećao i izgledao sve bolje.

Pas, kojeg su nazvali Farcik, nije bio spašen samo iz katrana. Bio je napušten, usamljen i nevoljen, ali i tome je došao kraj.

Farcik je još uvijek u fazi oporavka ali je okružen ljudima koji brinu o njemu i koji ga vole. Kada dođe vrijeme, pokušati će mu pronaći zauvijek dom.

Šta je dovelo do toga da Farcik završi u katranu nikada nećemo saznati, ali ono što znamo jeste da ga je njegova volja za životom spasila.
“Samo sam ga htjela spasiti”, rekla je Godlewska. “Hvala svima koji su spasili ovog psa.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.