Spašena šestogodišnja ženka psa, koja je cijeli život provela vezana lancem za zid, u užasnim uslovima

Skoro čitav svoj život provela je vezana na lancu, u užasnim uslovima. Pronašli su je u stanju “kost i koža”. Njen život je horor! Za vlasnike (ako se tako mogu nazvati) ove ženke staforda – kazna ne postoji.

-Krećemo jutros na terapije i stižu nam u inbox slike ovog psa. Staford, ženka, kost i koža. Vezana za zid. Otišli smo malopre sa komunalnom policijom i imali šta da vidimo. Ženka staforda, stara oko 6 godina, skoro ceo svoj život je na lancu. Iza kuće. Nije nikada imala kućicu. Zimu je provela prekrivena snegom, kako je preživela, nemamo pojma, kaže Ivana iz zaječarskog Udruženja “Beta”, koja je sa ostalim volonterima bila vrlo potrešena sudbinom ovog psa.

Naravno, ni hrane ni vode nije bilo, kada su stigli da je spasu. Ženka je bila vezana “na metar”, ko zna koliko dugo.

-Prišli smo joj i počela je bojažljivo da maše repom. Željna maženja, društva, svega. Rekli su da se zove Bella. Od ovog imena, nije ostalo ni slovo. Zavisila je samo od njih. Od ljudi koji je nisu ni gledali, a kamoli hranili. Uzeli smo je. Večeras noći u jednom kavezu, a nadamo se da ćemo joj ubrzo naći smeštaj, u kom će biti slobodna, kaže Ivana.

Bella je divan pas, koji ni pse ni mačke – kako kažu “ne registruje”. U svom dosadašnjem životu zna samo za bol i patnju. Čim se oporavi, ugoji, steriliše i vakciniše – Bella će biti kandidat za udomljavanje!

–Do tada nam treba pomoć za bolju hranu, češćenje od parazita, vakcinaciju i vitamine. I treba nam smeštaj! Molimo vas, delite dalje, objasnila je Ivana i dodala podatke za sve one koji žele da pomognu!

DINARSKI RAČUN:
Udruženje Beta
200-2464870101025-23
svrha: ZA BELLIN OPORAVAK

POST NET: M I L I J A N A NIKOLIC – 0654264006
PAYPAL: jasmina.haigh@yahoo.com (sa OBAVEZNOM napomenom: ZA BETU)

DEVIZNI RAČUN:
Udruženje Beta
IBAN: RS35200246487010100389
S.W.I.F.T. : SBPORSBG
Banka Poštanska štedionica
Kraljice Marije 3, 11000 Beograd – filijala Zaječar

HAJMO SVI, ZA BELLU! Drži se malena!

Izvor: petface.net

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.