Tužni pas nije napuštao ćošak skloništa, jer su ga vlasnici ostavili zbog nestašluka

Dvogodišnji pas Kobi izbačen je iz svog doma i doveden u sklonište. Naime, vlasnici su ga izbacili jer je pas stalno vadio smeće iz kante i raznosio ga po kući. Ovo je za njega bio veliki šok. Iznenada se našao van svog doma, bio je preplašen i zbunjen.

Prema riječima jedne od volonterki u skloništu, pas je bio uplašen i skoro kao divlji pas, ali nije režao niti je pokušao da ujede. Htio je da pobegne ispod kreveta kada volonteri dođu i grizao je povodac. Zurio je u zid ispred sebe.

Nisu samo volonteri iz skloništa u kojem se Kobi nalazio bili dirnuti njegovim ponašanjem. Nekoliko država dalje, osnivačica organizacije Compassion For Cats of Delaware, Leigh Maddox, nije mogla vjerovati da su ljudi u stanju ostaviti psa zbog takve sitnice. Kobi je osvojio njeno srce i ona je odlučila da mu pruži privremeni dom.

Ona je organizovala vožnju od 9 sati do Kobijevog novog doma kod vlasnice Olivije, ali čim je avion sletio, shvatila je da neće biti nimalo lako zadobiti njegovo povjerenje. Bio je odsutan i ignorisao sve oko sebe. Mjesec dana poslije, Kobi se počeo privikavati na svoj novi dom u kojem ga ne grde zbog raznošenja smeća.

Kobi će živjeti u privremenom domu dok se potpuno ne oporavi i ne bude spreman za usvajanje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.