Zbog zaraslog i prljavog krzna spasioci nisu mogli odrediti rasu ovog psa, a sada on izgleda neprepoznatljivo

Niko nije znao šta je sve preživio pas Sang Su prije nego što je spašen sa ulica Chicaga, ali je jedna činjenica bila očita- bio je zapostavljen dug period vremena.

Nedostatak njege i brige očitovao se ućebanim, prljavim krznom koje je prekrivalo njegovo tijelo od glave do šapa.

Sang su bio u prilično kritičnom stanju, zbog zaraslog krzna je izgledao skoro amorfno, pa spasioci nisu mogli čak odrediti ni kakav se ustvari pas krije ispod.

Osoblje azila u kojem se pas nalazio bilo je svjesno da mu sami ne mogu pomoći pa su se udružili sa organizacijom Trio Animal Foundation kako bi ga zajedničkim snagama spasili. Ova neprofitna organizacija specijalizovana je za pse koji su preživjeli maltretiranje i zapostavljanje, ali čak ni oni nisu mogli predvidjeti kako pas izgleda ispod krzna.

Krzno mu je bilo umotano poput žice oko nogu i ušiju. Bilo je natopljeno fekalijama i urinom zbog čega je pas širio nepodnošljiv smrad. Unatoč svemu, spasioci nisu željeli odustati od njega.

Sang Su je hitno podvrgnut uklanjanju krzna ispod kojeg je bio zarobljen. Tim od 4 člana je učestvovao u ovoj operaciji koja je trajala čak dva sata. Na kraju je uklonjeno više od 1 kg krzna. Sang Su je izgledao poput drugog psa.

Sada su konačno mogli utvrditi i njegov identitet. Sang Su je bio mješanac koker španijela. Opet se nakon dugo vremena nazirala njegova ljepota i veseo duh.

Kada je prošlo djelovanje sedativa, Sang Su je konačno mogao vidjeti oko sebe i trčati bezbolno. Nakon dugo vremena mogao je protegnuti noge.

Ali još je nešto nedostajalo ovom psu- toplina ljudskog dodira. Iako se bojao ljudi zbog traume koju je preživio, Sang Su je ipak čeznuo za zagrljajem i dodirom. Pred njim je dug period oporavka jer je imao brojne infekcije , ali za sada je njegov napredak vidljiv iz dana u dan. Socijalizuje se sa drugim psima i ljudima.

Njegova priča i transformacija su zaista nevjerovatne i inspirativne. Nadamo se da će pronaći dom i imati svu ljubav za kojom čezne i koju zaslužuje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.