Beskućnika ispred bolnice čekali vjerni ulični psi o kojima se brine

Nedavno je društvenim mrežama kružila vijest o psima koji su čekali ispred bolnice beskućnika koji se svakodnevno brine o njima. Fotografiju pasa je objavila medicinska sestra koja je bila dirnuta scenom, koja se dogodila u brazilskom gradu Rio de Sul.

Iz Brazila nam ponovo stiže jako lijepa priča, a akteri su opet jedan beskućnik i njegovi vjerni psi. Prošle srijede, čovjek po imenu Luis odvezen je u bolnicu Santa Casa u gradu Cianorte, nakon što je doživio udar. Luis možda nije imao dom, ali nije bio usamljen. Kada mu je bilo najteže, uz njega je bilo 6 pasa, njegovih prijatelja, koji ga nisu namjeravali napustiti.

Radnici bolnice zabilježili su količinu ljubavi koju psi osjećaju prema ovom čovjeku. Video snimak pokazuje trenutak kada su psi zadihani dotrčali za vozilom hitne pomoći u kojem se Luis nalazio, a zatim se udobno smjestili i čekali.
Volonteri iz Amigos de Patas Cianorte, nevladine organizacije za dobrobit životinja su pozvani kako bi se pobrinuli za pse. Volonteri su ih nahranili i fotografisali, dok su psi strpljivo čekali svog vlasnika.

Luis je poznat u svom gradu, i bilo je mnogo pokušaja od strane porodice da mu pronađu dom, ali je on radije živio na ulici s psima.

Sutradan, Luisovo stanje je bilo stabilno i napustio je bolnicu sa svojim bratom. Međutim, morao je izaći na stražnja vrata i susret s psima se nije dogodio. Budući da su psi i dalje bili ispred ulaza, očajni, jedan od volontera organizacije je morao pronaći Luisa i dovesti ga do njih kako bi i psi otišli.

Oni su ponovo svi na okupu, a psi su još jednom dokazali da ostaju uz svoje ljude, nebitno koliko teška situacija bila.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.