Četiri psa blokirala ulicu kako bi zaštitili tijelo uginulog prijatelja

Izreka kaže da je pas najbolji čovjekov prijatelj. Ali činjenica je da psi mogu biti i jako dobri prijatelji drugim psima. Budući da ovi psi zajedno lutaju ulicama, zajedno traže zajedničku hranu i sklonište, oni mogu biti vrlo odani jedni drugima, a to dokazuje i ovaj srceparajući video.

Pet životinja prelazilo je cestu kad je jednog pregazio automobil u gradu Lanzhou na sjeverozapadu Kine. Iako su četvorica drugih pasa sigurno prešla na drugu stranu ceste, ubrzo su otrčali natrag na sredinu ulice kako bi ostali kod svog palog prijatelja.

Prolaznik je kamerom zabilježio dirljiv i jako tužan trenutak kada su psi zbunjeno čuvali tijelo uginulog prijatelja. Pokušavali su ga oživjeti i njušili njegovo tijelo, ali nažalost nije bilo reakcije.

Ubrzo nakon što je video objavljen na Weibo, kineskom društvenom mediju sličnom Twitteru, postao je viralan.

Gledatelji su komentarisali na intenzivnu vezu koja je očito postojala između pasa koja ih je natjerala da se vrate iako su uspjeli preći sigurno na drugu stranu prometne ulice. Mora da su bili stvarno dobri prijatelji.

“Kad bi samo ljudi mogli biti sličniji tim psima”, napisao je jedan Weibo korisnik.

Pogledajte i srceparajući video.

Lokalni izvještaji kažu da su psi napokon otišli nakon što je neko ušao kako bi raščistio cestu, premještajući tijelo uginulog psa na stranu. Mora da im je bilo jako teško to učiniti.

Ovo je tužna, ali inspirativna priča.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.