Dirljivi video koji pokazuje zašto vlasnik nikada ne bi trebao napustiti svog psa

Napuštene kuce su one koje nemaju krov nad glavom – bilo da su rođene na ulici ili su ih poslije više mjeseci ili godina, neodgovorni vlasnici jednostavno odbacili i ostavili daleko od toplog doma. Oni nemaju krov, ali ni ljubav, pažnju, toplinu.

Procjenjuje se da u svijetu čak 75% od ukupne populacije pasa i mačaka spada u napuštene životinje! Osim što je nehumano i za svaku osudu, izbacivanje kućnog ljubmca na ulicu ima i svoje pravne posljedice.

Ali i pored svih Zakonskih, ali i moralnih načela, broj napuštenih životinja raste – iz dana u dan!

I zato je jedna francuska organizacija “30 Millions d’Amis“ koja zbrinjava napuštene kuce napravila ovaj dirljivi emotivni video!

– Želimo da obrazujemo mlađe generacije da poštuju sve oblike života. Jedinstveni smo u Francuskoj po obimu rada, ali i podizanju svijesti za koje smatramo da je ključni igrač u svijetu zaštite životinja. Naša Fondacija, takođe, pomaže da se promijeni Zakon u korist životinja, napisali su!

Video se odvija retroaktivno i jako je dirljiv i poučan. Pogledajte video.

Oni ne djeluju samo na području Francuske, već i van granica njihove države i cilj im je jasan – da ovakvi video snimci trgnu ljude da su ljubimci članovi porodica, a ne stvari koje ćete ostaviti kad vam dosade!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.