Dirljivi trenutak kada je spašeni pas prvi put osjetio nježan ljudski dodir

The Dogs Deserve Better (Psi zaslužuju bolje) rehabilitacijski centar pomaže psima koji su spašeni iz nezamislivih situacija da prevladaju svoju tešku prošlost. Neke životinje dođu blatnjave, sa osušenim suzama u očima.
Oni pokušavaju dati sve od sebe da tim životinjama vrate zdravlje i izbrišu neka bolna sjećanja koja su doživjela s ljudima u prošlosti. To nije lak posao, ali se trud na kraju isplati.

Bernard je bio spašen iz strašnog okruženja i pronašao je sigurno mjesto u lokalnom skloništu za životinje. Jedini život za koji je znao kavez u kojem je bio naguran sa mnogo drugih pasa. Nije znao kako se ponašati kao normalan pas.

Tog dana kad se ovaj volonter susreo s Bernardom, on je sjedio u kutu svoje kućice ne želeći da ga se dotakne. Dakle, da bi došli do njega, a da mu pritom ne bi stvarali dodatni stres, uklonili su vrh kako bi ga mogli maziti.

Ali Bernard je odmah skočio iz kućice i sakrio se iza druge. Naposljetku se vratio na svoje prvobitno mjesto i tamo je proveo sljedećih 45 minuta.

Jedini cilj za taj dan bio je da Bernard osjeti ljubav i da mu se pokaže da je ljudski dodir siguran i bezbolan. Ovo je bio veliki korak za psa koji je bio naučen samo na galamu, psovke, i udarce.

Početak procesa oporavka možete vidjeti u nastavku jer je zabilježen kamerom, i jako će vas razniježiti.

Njima tako malo treba.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.