Grčki Hačiko: Pas nakon 18 mjeseci od pogibije vlasnika i dalje na istom mjestu čeka da se vrati

Svake godine imamo po jednu ovakvu priču, najmanje, a nekada i više. Uvijek ga nazovemo Hačiko, prema čuvenom psu rase Akita iz filma, koji je svog preminulog vlasnika čekao godinama uvijek na istom mjestu.

Eto sada uz ovakav uvod odmah znate o čemu se radi, o psu koji je čekao svog preminulog vlasnika. Tako je, nije ni bilo potrebe da se previše trudite i premišljate. Ovo je prosto tako očigledno. Međutim, ovaj pas dolazi iz malog grčkog grada zvanog Nafpakos, prenosi Petface.

Ovaj pas već 18 mjeseci čeka svog poginulog vlasnika. Mještani i porodica mu redovno donose hranu i vodu, a čak su mu i napravili improvizovanu kućicu u koju može da se skloni od sunca i kiše.

Bilo je pokušaja da se pas vrati kući ili da se udomi, međutim ništa od toga nije uspjelo. Pas je uvijek pronašao put da se vrati na isto mjesto gdje čeka svog vlasnika.

Njegov vlasnik je preminuo, zapravo poginuo u saobraćajnoj nesreći blizu njegove kuće, u svojoj četrdesetoj godini. Njegov brat je prije nekoliko godina poginuo na identičan način, takođe neposredno pred svojom kućom.

Nesreća se dogodila u novembru 2017.godine i pas od tada ovako živi. Nadamo se da će uskoro pronaći svoj mir i sreću.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.